Dokumentärer om mat och vin som inspirerar i vintermörkret

Snö, kyla och is tar ett allt fastare grepp om Sverige, något som får många av oss att tillbringa allt mer tid inomhus. Vi lagar mat, testar nya viner och inspireras av smaker från hela världen. Ett härligt sätt att inspireras är att se en dokumentär. Nedan har vi samlat ett litet urval som vi gillar och som vi tror att du kommer att uppskatta. Om du har egna tips – tagga och tipsa oss gärna på Twitter eller Instagram via @spanskaviner.

SOMM

Dokumentären SOMM kom redan 2012 men är fortfarande väldigt sevärd. Den är lätt att ta till sig och vänder sig framförallt till dig som gillar vin. Lättsam och rolig, precis som det ska vara. Finns bland annat att se på Netflix. (Det finns även en uppföljare).

Bittra druvor

Kan man förfalska vin? I dokumentären Bittra druvor, som nyligen sändes på SVT Play, får vi följa stjärnskottet Rudy Kurniawan som på kort tid blev en av världens hetaste vinkännare. Men det var något som stack ut med hans stora vinsamling. Missa den inte! Finns att se på SVT Play.

Chef’s Table

Spanska viner passar till alla typer av maträtter. Chef’s Table är en matserie där vi får följa kända kockar från jordens alla hörn och ger oss en inblick i hur de jobbar. Det finns tre säsonger på Netflix. Alla är sevärda!

Relaterade nyheter

World Tapas Day 15/6

Den 15 juni 2017 arrangeras den Internationella Tapasdagen för tredje…

”Kom ihåg en sak. Sherry är ett vin”

I Andalusiska Jerez finns en rad bodegor som under lång…