Vin, mat och fotbollstips till kvällen

Den spanska ligacupens (Copa del Rey) semifinaler inleds ikväll då FC Barcelona möter Atlético Madrid. För att komma i rätt stämning till matchen tipsar vi om vin och mat från närliggande regioner.

Barcelona är beläget i nordöstra Spanien och är huvudstaden i Katalonien, ett populärt resmål för turister och den stad i Spanien flest svenskar väljer att besöka. I Katalonien görs både vita och röda viner och de druvor som används mest i vinproduktionen i regionen är Paraellada, Garancha, Monastrell samt Tempranillo. Katalonien har framförallt gjort sig mest känt för det mousserande vinet Cava som blivit en välkänd dryck från regionen. Området är inte bara erkänt för sitt goda vin och fotboll. De är även en storproducent i Spanien av fläsk-, nöt och lammkött.

Atlético Madrid, kommer som man hör på lagets namn från Spaniens huvudstad Madrid. Staden är likt Barcelona rik på vin, mat och fotboll. De många restaurangerna erbjuder lokalt odlade grönsaker i högsta klass. Men man får inte glömma stadens starka tapastradition då bland annat friterad potatis med het tomatsås, musslor och grillade räkor är populärt. Till tapas kan vi rekommendera ett gott rött vin som är gjord på druvan Garancha som är en av de vanligaste druvorna i regionen.

I morgon möts Alavés och Celta Vigo i den andra semifinalen.

Relaterade nyheter

”Våra viner är sol på flaska”

Ronda är framförallt känt för en sak. Det är här…

”Ett vin ska vara uppfriskande”

Britten Olly Bartletts passion för goda drycker har funnits sedan…