Svenska vinexperter startar vinutbildning om spanska viner i Spanien

Nu kommer sommelierer i Sverige att kunna fördjupa sina kunskaper om spanska viner. Detta genom en nystartad vinutbildning som hålls strax söder om Barcelona. Bakom utbildningen ligger en trio svenska vinexperter, samtliga med anknytning till Spanien.

I vår kommer ett gyllene tillfälle för den som vill lära sig mer om spanska viner men känner att det inte funnits något egentlig forum för det i Sverige. Då startar nämligen en utbildning, på plats strax söder om Barcelona, om spanska viner.

– Det känns jättekul att kunna erbjuda svenska sommelierer och annat branschfolk i Sverige denna chans, säger Johan Franco Cereceda, mångårig vinjournalist med Spanien som specialitet.

Han har tillsammans med Sara Wetterling på vinimportfirman Wine Stories med spanska viner i fokus, och Sinisa Curovic, boende i Barcelona och aktiv inom den spanska vinbranschen bland annat som vinresearrangör och med ett stort kontaktnät bland spanska vinproducenter, tagit initiativ till utbildningen.

– Vi har ett riktigt spännande upplägg med teori varvat med massor av spännande provningar och flera intressanta vingårdsbesök. Vi kommer också ha gästföreläsare som jobbar inom spansk vinindustri på plats.

Första kurstillfället är den 18 till 22 mars och avslutas med en examen. Samtliga godkända deltagare får ett diplom. Undervisningen sker på svenska med undantag av gästföreläsningar eller provningar på vingårdar då språket är engelska, eller spanska som då kommer att översättas simultant.

För mer information, besök www.somm.academy

Relaterade nyheter

”Den nya generationen vinmakare vill hitta tillbaka till det unika och rötterna”

Under Spanska vindagen fick vi en pratstund med Göran Engquist…

After Work med en touch av Spanien

Vincocktails är väldigt spanskt, kanske har du läskat dig med…