Regioner

Regioner av tradition

I över tre tusen år har vin producerats och utvecklats på den iberiska halvön. En lång tradition som lever vidare och idag är Spanien en av världens största och främsta vinproducenter. Varje år produceras mer än 41 miljoner hektoliter vin på över 4000 vingårdar, varav 69 med ursprungsbeteckning, från 17 regioner. Castilla La Mancha, som har den högsta koncentrationen av vingårdar i världen, står för nära 60 procent av vinproduktionen i Spanien. Extremadura, Katalonien, Galicien och Valencia är andra viktiga vinregioner.

Mer än 90 olika druvsorter används och Spanien har också världens största area av ekologisk odling med mer än 700 bodegor som produceras ekologiskt vin. Spaniens vingårdar karaktäriseras av sina extrema klimatskillnader. Det gör att det finns en stor bredd i det spanska vinutbudet där varje region har sin personlighet och smak. Idag produceras högklassiga röda-, vita-, mousserande- och roséviner i Spanien från världsledande vinproducenter till biodynamiska mikrovingårdar.

Via vår karta kan du enkelt klicka vidare och lära dig mer om våra olika regioner, vad som kännetecknar dem och vilka viner som produceras där.

Vill du veta mer om regioner? Ladda hem vår karta över alla Vinos de la Tierra eller vår karta över alla olika DO.