Andalusien

Andalusien

Andalusien ligger i södra Spanien och är den mest befolkade och näst största regionen av Spaniens sjutton självständiga regioner. Området är välkänt för sitt behagliga klimat och inlandet är det varmaste området i Europa under sommaren. För dig som är ute efter gastronomiska upplevelser kan Andalusien erbjuda något för alla smaker men regionen är framförallt kända för sina fisk- och skaldjursrätter samt de världsberömda efterrätterna. Och är du i Andalusien måste du uppleva det berömda sherryvinet.

Andalusiens rika kulturarv lockar turister från hela världen där bland annat flamencon är ett naturligt inslag på flera håll. Hundratusentals svenskar söker sig varje år till regionen för att njut av sol, sport och god mat. Regionen är en av Spaniens största livsmedelsproducenter och gränsar till Extremadura, Castilla La Mancha och Murcia samt Portugal och Gibraltar.

Vinproduktionen är framförallt centrerade kring Jerez där vin odlats under lång tid. Utöver Jerez finns spännande bodegor i Montilla-MorilesMálaga och Huelva.

Vill du veta mer Andalusien? Klicka här.

region

 

Relaterat innehåll

Rött vin i matlagning

I det spanska köket är rött vin inte bara något man dricker till maten, utan en viktig ingrediens i matlagningen. Det röda vinet lyfter smakerna i maten till nya nivåer, men för att vinet ska tillföra det där lilla extra…