Michelinstjärnregn över Spanien

Bild: Lasarte Restaurant (@lasartebcn)

Under en festlig ceremoni i Girona samlades prestigefyllda spanska och portugisiska kockar för utdelningen av 2017 års spanska Michelin-stjärnor. Det fanns mycket att fira denna stjärnspäckade kväll!

Totalt delades 21 stycken nya stjärnor ut till spanska restauranger över hela landet. Bland annat tilldelades kockarna Martín Berasategui och Paolo Casagrandes Barcelona-restaurang Lasarte en eftertraktad tredje stjärna. I och med detta tar Martín Berasategui klivet in i den lilla exklusiva skara av kockar som kan stoltsera med hela två trestjärniga restauranger.

Även detta år säkrade Katalonien sin status som en matdestination för kräsna foodies. Här huserar Céleri, en tvåstjärnig raw-foodrestaurang och Xierta med sitt berömda medelhavskök, också det tvåstjärnigt belönat. Ett som är säkert är att den spanska matscenen är värd en extra resa och det går numera att hitta genuin spansk fine-dining för alla smaker, i alla regioner. Hela listan på restauranger med nya stjärnor i 2017 års version av España & Portugal La Guía Michelin kan du se här.

Relaterade nyheter

”Vin för mig är som ett konstant pågående äventyr”

I sköna Montsant producerar Josep Grau viner med både själ…

Tapas är ren kvalitet i litet format

Inför Internationella Tapasdagen kommer här några tips från Carlos Andrino,…