Ladda upp tillsammans med oss!

Nu börjar det bli dags att växla upp inför World Tapas Day! För vad låter härligare än att ägna en hel dag åt att dela flera smårätter och dricka gott tillsammans med någon du tycker om? Inget tycker vi. Men vad är egentligen World Tapas Day och varför firar vi?  

Kort och gott så är det en hyllning till Spanien och tapas som en del av landets identitet. Faktum är att ordet tapas är ett känt ord och koncept bland alla större språk. Så att tapasen ska få ha sin egna, speciella dag känns ju med andra ord självklart.

Tapas omfamnar den spanska matkulturen och är så mycket mer än små, goda rätter – det handlar om att smaka på ögonblicket och är en upplevelse du delar med andra. Därför firar vi dagen tillsammans runt om i världen den 15:e juni. Dagen där små tallrikar får stor uppmärksamhet. Så nu är det snart dags att samla ihop dina vänner och fira, för nu är det bara knappa månaden kvar.

Fram till dess kommer vi på Spanska Viner ladda upp med en riktig godispåse fylld med tips och tapasinspiration inför dagen, så håll utkik!

Relaterade nyheter

”Våra viner är verkligen originella, unika och exotiska”

På kullarna utanför Ronda ligger en väldigt speciell vingård där…

Årets julklappstips till foodien?

Fotografi: Taschen Den surrealistiska spanska konstnären Salvador Dalís kokbok Les…