Kalkonens röda och vita vänner

Julen är här och julafton väntar runt hörnet. I Spanien är helstekt kalkon ett vanligt inslag på julbordet som hela släkten samlas runt, även här i Sverige. Det trevliga med att välja vin är att kalkon kan avnjutas med både rött och vitt vin. Därför vill vi tipsa om våra spanska favoriter som passar utmärkt till kalkon och även plånboken.

Våra Röda
Marques De Riscal Reserva, 2011.
En spännande Rioja med ekfatskaraktär som skapar bra balans tillsammans med kalkonens mer neutrala smak. Vinet har inslag av mörka bär, choklad och lite tobak. 149 kronor.

Viña Albali från Valdepeñas, 2012.
En utvecklad fruktig smak med inslag av fat, lagerblad och vanilj. 69 kronor.

Våra Vita
Capellanía från Rioja, 2012.
Fatkaraktär med inslag av bland annat persika, kardemumma, nougat som passar till ljust kött. Serveras mellan 10-12°C. 189 kronor.

Torres Gran Viña Sol från Penedès, 2015.
Ett ekologiskt ungdomligt vitt vin med fruktig karaktär. Inslag av bland annat gula päron, citrus och örter. Serveras fördelaktigt vid 8-10°C. 89kr

Kalkon är även gott att äta dagen efter, en skiva på smörgåsen eller varför inte i en fräsch sallad? Till det rekommenderas ett lättare vitt vin som Albariño.
Albariñoviner är ofta lätta, friska och kan vara en aning pärlande med relativt låg alkoholhalt. Läs mer om Albariño på vår hemsida.

Relaterade nyheter

”Vi vill ge våra gäster nya upplevelser och inte bara servera säkra kort”

På Götgatan 29 i Stockholm ligger brasserie Colline. En modern…

Låt oss presentera Murcia – ett av Spaniens äldsta vindistrikt

Lördag den 23 september är det dags för Spanska Vindagen….