Inspireras av tapasrecept från Carlos Andrino

Internationella Tapasdagen närmar sig med stormsteg och vi laddar upp på bästa sätt med tapasinspiration från stjärnkocken Carlos Andrino. Något av det bästa med tapas är att du kan inspireras av de komponenter du gillar allra bäst – och därefter skapa en egen tapasrätt signerat just ditt namn. Bara fantasin sätter gränser och var inte rädd för att bryta mot reglerna! Vi på Spanska Viner hoppas att detta kan kicka igång tapaslusten ordentligt.

wtd31800x1800
wtd21800x1800

Primörer i säsong och en blandning av olika texturer är nyckeln för riktigt god tapas. Hur härligt ser det inte ut med stekt purjolök, tunt skivad rädisa och en buljong gjord på sockerärtor, dill och mynta? Var heller inte rädd för att kombinera olika kök i samma rätt. På denna tallrik serveras både röding och gräddfil från det svenska köket tillsammans med den spanska, klassiska Serranoskinkan. Fisken och skinkan är en oväntat god matchning och passar dessutom underbart till ett glas cava. Våga tänk utanför boxen!

wtd11800x1800
Servera dina tapasrätter på ett innovativt sätt! Att man även äter med ögonen vet vi alla, och tapas ger oändliga serveringsmöjligheter. De små rätterna är exempelvis perfekta att servera i en glasburk, där alla lager av rätten får möjlighet att synas ordentligt. Här har Carlos komponerat en rätt med bläckfisk marinerad i olivolja och rostad vitlök, potatismousse och rom som toppats med picklad fänkål och torkad Serranoskinka. Lyxigt till fredagsmenyn tillsammans med ett torrt glas vitt vin från exempelvis Penedes eller Rueda. Trevlig helg önskar vi på Spanska Viner!

Relaterade nyheter

Ladda upp tillsammans med oss!

Nu börjar det bli dags att växla upp inför World…

”Vin för mig är som ett konstant pågående äventyr”

I sköna Montsant producerar Josep Grau viner med både själ…