Fira World Tapas Day

Nu är det endast två dagar kvar tills det är dags att frossa i tapas, på torsdag är det äntligen dags för Internationella Tapasdagen. Vi ger dig alla tips du behöver för hur du firar dagen på bästa sätt – stort som smått.

Fira hemma – knytiskalas, picknick eller båda två
Tapas är perfekt knytismat. Samla ihop kompisgänget och dela upp vem som tar med vad, eller bestäm att alla får ta med sig sin speciella favorittapa med passande dryck och duka upp ett härligt buffébord. Bjuder dagen på fint väder – ta tillfälle i akt och gör en tapaspicknick. Samla ihop en filt, en flaska cava, några goda ostar, bröd, oliver och chark tillsammans med gott sällskap så har du en underbar dag framför dig. Bara fantasin sätter gränser! Varför inte flytta in tapaspicknicken om vädret inte är på vår sida?

shutterstock_497655733

Slå på stora trumman
Vi på Spanska Viner tycker att World Tapas Day är en eminent anledning till att sätta lite extra guldkant på tillvaron – varför inte slå på stora trumman och boka bord på en tapasrestaurang? Ta med dina vänner, din partner, familj eller andra nära och kära och njut av äkta spansk tapas. De flesta städer har minst en restaurang inriktad på tapas – sök upp din lokala och kika om det finns några lediga bord kvar! Du har väl heller inte missat att du kan se vilka restauranger i Sverige som är med och uppmärksammar tapasdagen här?

Knyt ihop säcken med rätt vin
Oavsett hur du väljer att fira, så tycker vi såklart att valet av vin ska vara det som knyter ihop säcken och sätter pricken över i:et på tapasdagen. Rosévin med något lägre sötma passar bra till tapas, då syran i maten gör att vinet upplevs fruktigare. Även mousserande vin som cava är en utmärkt lagspelare till tapas, eftersom bubblorna lindrar både syra, umami och sälta i maten. Eller varför inte göra som Carlos Andrino och välja sherry till? 

Relaterade nyheter

3 anledningar till ekologisk mersmak

Ekologiskt vin har under de senaste åren blivit en global…

Spanjorer på Systembolaget

Spanska viner fortsätter att vara populära i Sverige och det…