Upplev Kanarieöarnas vinkultur

Den prestigefyllda tidningen Wine Enthusiast Magazine har listat de tio bästa vindestinationerna att besöka i år. På den ärofyllda rankingen gick det att återfinna spanska Kanarieöarna i sällskap med vindestinationer som franska Provence och italienska Sicilien.

Kanarieöarnas vin som består av inhemska druvsorter är en bidragande del till dess unika karaktär. En annan aspekt till den unika karaktären är att vinrankorna växer på uråldriga rotstockar. På listan, förutom erkända vindestinationer fanns det tips om restauranger som borde testas, de bästa ställena att övernatta på samt vackra platser att se.

För att få uppleva det bästa Kanarieöarna har att erbjuda så är det väl värt att besöka gårdar som Bodega Los Berrazales, Bodegas Monie och Bodegas Suerte del Marques.

En annan aspekt till Kanarieöarnas goda viner är förutom de spanska inhemska druvsorterna, tre malaysiska druvor och två olika druvor från Albillo odlade i Madrid. Tidigare har de spanska öarna varit känd för sina söta viner men kartan tycks ha målats om och de mer torra vinerna har tagit plats.

Relaterade nyheter

På gastronomisk resa från Madrid till Barcelona

Spanien är ett av de mest vinproducerande länderna i världen…

5 anledningar att besöka Katalonien

Katalonien är en autonom region med sitt egna språk, kultur…