Upplev Kanarieöarnas vinkultur

Den prestigefyllda tidningen Wine Enthusiast Magazine har listat de tio bästa vindestinationerna att besöka i år. På den ärofyllda rankingen gick det att återfinna spanska Kanarieöarna i sällskap med vindestinationer som franska Provence och italienska Sicilien.

Kanarieöarnas vin som består av inhemska druvsorter är en bidragande del till dess unika karaktär. En annan aspekt till den unika karaktären är att vinrankorna växer på uråldriga rotstockar. På listan, förutom erkända vindestinationer fanns det tips om restauranger som borde testas, de bästa ställena att övernatta på samt vackra platser att se.

För att få uppleva det bästa Kanarieöarna har att erbjuda så är det väl värt att besöka gårdar som Bodega Los Berrazales, Bodegas Monie och Bodegas Suerte del Marques.

En annan aspekt till Kanarieöarnas goda viner är förutom de spanska inhemska druvsorterna, tre malaysiska druvor och två olika druvor från Albillo odlade i Madrid. Tidigare har de spanska öarna varit känd för sina söta viner men kartan tycks ha målats om och de mer torra vinerna har tagit plats.

Relaterade nyheter

Spännande regioner jag återvänder till

Hösten 1966 anlände Mariano Rodriguez med tåg till Stockholm från…

Möt Spaniens kändis – tempranillo

Den mörkblå, näst intill svarta druvan tempranillo har sitt ursprung…