Spanska Vindagen 2017

I september varje år arrangerar vi tillsammans med svenska vinimportörer Spanska Vindagen i Stockholm, årets största provning av spanska viner. Under dagen presenterar vi viner från olika vindistrikt och typer som innehåller den perfekta kombinationen av tradition, modernitet, innovation och kunskap. Allt det som Spanien har att erbjuda.

I år välkomnar vi regionen Murcia som gästutställare på Spanska Vindagen. I denna medelstora region i sydöstra Spanien ligger territorierna DO Bullas, DO Jumilla och DO Yecla.

I år utökar vi Spanska Vindagen till två tillfällen, en dag för vinintresserade konsumenter och en dag för vinbranschen. Det är ett perfekt tillfälle att träffa likasinnade vinintresserade, provsmaka spännande (och nya!) viner och självklart smaka på delikat Serranoskinka från Consorcio Jamón Serrano Español.

Lördag 23 september är vinintresserade konsumenter varmt välkomna till Operakällaren kl. 12-14:30 eller 15:30-18:00. Förutom att träffa utställare som representerar stora delar av Spanien arrangeras också en provsmakning med Johan Franco Cereceda mellan 13.00 – 14.00. Johan Franco Cereceda, en av Sveriges mest meriterade vinjournalister och en av Nordens ledande Spanienspecialister, kommer att ta oss på en spännande smakresa runt ”Det vita Spanien”.

Extra biljett för provningen behövs. OBS. Begränsat antal platser.

Köp biljetter här. 

ERBJUDANDE

Just nu får du 25 % rabatt på det första passet på lördag kl. 12-14:30 (originalpris 220 kr inkl. administrativ avgift).

Maila: acabello@comercio.mineco.es  för din rabattkod som du sedan använder i webbshoppen – hoppas vi ses!

 

Måndag 25 september är Spanska Vindagen vikt för dig i vinbranschen och äger rum mellan kl. 12-17:00 på Operakällaren i Stockholm.

I år är vi extra glada över att få välkomna Ferrán Centelles, tidigare sommelier på omtalade elBullí och Spanienspecialist för Jancis Robinson, till Stockholm. Ferrán kommer att leda en Master Class i spanska viner där han ger en inblick i det moderna Spanien och vad som händer på den spanska vinscenen. Eftersom det är stor efterfrågan och antalet platser är begränsade, kommer journalister och sommelierer från restaurangbranschen att ha förtur till provningen med Ferrán Centelles.

¡Bienvenido!

Katalog spanska vindagen 2017

Relaterade nyheter

Albariño – En vit galicier med anrik historia

Albariño är en grön druva som odlas i spanska Galicien….

Fem fina spanjorer till julbordet

Johan Franco Cereceda är en av Sveriges mest vinkunniga journalister….