Inspireras av tapasrecept från Carlos Andrino – del 2: efterrättstapas

Tapas behöver inte per automatik betyda för- eller varmrätt. För vad vore en festlig middag utan ett sött avslut? Kombinera det bästa av två världar och gör även dina efterrätter till tapas. Vi bjuder på tips och tricks signerat Carlos Andrino.

wtd5

Här ser vi Carlos komponera ihop ljuvliga egengjorda marshmallows rullade i mandelspån, aprikosgelé och saffran. Att jobba med olika texturer och smakkombinationer är lika effektfullt när du gör efterrätter som för- och varmrätter! Sötman och mjukheten från marshmallowsen, det lite salta och krispiga från mandeln och syrligheten från aprikosgelén. Något att inspireras av!

När du väljer dryck till efterrätter så är den gyllene regeln att drycken alltid ska vara något sötare än desserten. Annars riskerar drycken att upplevas som bitter och syrlig. Ett glas dessertvin eller sherry är således säkra kort som både smak- och stämningshöjare till din efterrättstapas.

wtd4

Att jobba i färgskala skapar ett lyxigt helhetsintryck. Även fast man som Carlos kanske inte har fri tillgång till att dekorera sin efterrättstapa med guldpuder, så hindrar det inte en från att jobba med samma tänk. Att använda ingredienser och dekoration i liknande färger och nyanser skapar en lyxig känsla och gör att rätten känns genomtänkt. Utnyttja även tapasrättens lilla storlek till din fördel och gör flera desserter i miniatyr. Är dem små så får man ta två!

Relaterade nyheter

”Druvan är en gåva från naturen”

Äventyret började i marken och med en respekt för en biologisk mångfald. Redan 1992…

Upptäck Ibiza i sommar!

Ibiza är en paradisö i medelhavet som lockar turister från…