Är du fortfarande på julklappsjakt?

En inspirerande bok är den perfekta klappen för varje mat- och vinintresserad person, men det kan vara svårt att hitta guldkornen. Låt oss tipsa om våra personliga favoritböcker, givetvis med en spansk twist!

The Family Meal
I denna bok presenterar Ferran Adria, den berömde kocken från den nu mer stängda ikoniska katalanska stjärnkrogen El Bulli, luncher och middagar som tillagdes och åts av restaurangens kockar och personal. Finns att köpa här.

the-family-meal

Culinara Spain
Lika delar coffee table-book som kokbok, med fantastiska bilder och läckra recept. Läsaren förses även med kunskap om de olika regionerna och vad som kännetecknar dem. Boken hittar du här.

culinaria-spain

Vin så funkar det
Artisten Petter Alexis Askegren och vinskribenten Alf Tumbles bok som gör vinkunskap tillgänglig för amatören. Att vin ska vara kul är deras motto. Köp här.

vin-sa-funkar-det

Ett hum om vin
En bok för vinnyfikna, som fokuserar på europeiska viner med fina illustrationer av Mattias Åkerberg och Karin Olsson. Finns i två delar och en tredje är på väg. Finns att köpa här.

ett-hum-om-vin

Les Diners de Gala

Den surrealistiska spanska konstnären Salvador Dalís kokbok Les diners de Gala (Galamiddagar). Läsaren serveras recept med afrodisiakum och autentiska bilder av den mat som serverades vid de legendariska middagsbjudningar som Dalí och hans fru Gala brukade bjuda in till. Boken hittar du här.

les-diners-de-gala

Pluras spanska kokbok
”Det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all matlagning om jag får bestämma. Att ha ett hjärta att krydda med, det är allt”, menar Plura. Boken är en kombination av reseberättelser, recept och personliga anekdoter. Läs mer här.

pluras-spanska-kokbok

Relaterade nyheter

Julgodis på spanskt vis

Gör din jul lite sötare med det traditionella, spanska julgodiset…

Rosa skimmer över Alla hjärtans dag-middagen!

Produktionen av roséviner från Spanien utvecklar sig ständigt. Ny produktion…