After Work med en touch av Spanien

Vincocktails är väldigt spanskt, kanske har du läskat dig med en sangria tidigare. Men det finns fler att upptäcka. Här dukar vi upp tilll After Work med två spännande drinkrecept, Tinto de Verano och Kalimotxo. 

Tinto de Verano

tinto-de-verano
Foto: Saveur

Tinto de Verano betyder ”sommarens röda”, men vi på Spanska Viner tycker att detta är en perfekt drink även till AW:n mitt i vintern.

För en cocktail:

  • 1,25 dl rioja-vin
  • 1 dl sprite eller 7-Up
  • 0,25 dl sodavatten
  • 1 citronklyfta
  • Krossad is

Häll vin, sprite och sodavatten över krossad is i ett glas och blanda. Garnera med en citronklyfta.

Kalimotxo

Foto: Saveur

Vi vill även slå ett slag för Kalimotxo som är en baskisk drink gjord på cola och rödvin. En smakkombination som kanske känns oväntad – men ack så god! Tricket är att använda ett enkelt rödvin, det är då smakerna kommer till sin fulla rätt.

För en cocktail:

  • 1 dl rioja
  • 1 dl cola
  • Juicen från en halv citron
  • 1 citronskiva

Blanda rioja, cola och citronsaft i ett kylt cocktailglas fyllt med is. Garnera med citronskiva.

För att få lite extra spansk AW-feeling kan drinkarna serveras tillsammans med en uppskuren spansk Fuet-korv och manchego-ost för extra spansk AW-feeling!

Relaterade nyheter

”Den nya generationen vinmakare vill hitta tillbaka till det unika och rötterna”

Under Spanska vindagen fick vi en pratstund med Göran Engquist…

Spanska naturviner på frammarsch

Naturvinerna kan beskrivas som avantgardet inom vin. Den lilla och…